PROGRAM ÖNERİ FORMU
PROGRAMIN ADI : (öneri ! )
CACOPHONİE (Fran.): Kakışma. Geleneksel armoni kurallarına göre uyumsuz sayılan nota bileşimi.
DİAPASON (Diyapazon): a’dan z’ye kadar olan bölüm; …
FORTE (İtal.): Güçlü.
FURİOSO (İtal.): Öfkeli.
VİVACE: Canlı.
Niçin yabancı bir ad ?
– Önerilen adlar, müzik terimleridir ve dilimize de geçmiştir. Programın genel çerçevesini müzik oluşturmaktadır; önerilen terimlerin günümüz gençliğini tasvir edecek anlamlarda olduğundan bu adlar seçilmiştir.
PROGRAMIN AMACI :
Gençlere, kendi sorunlarına çözüm bulmak ve onları hayata geçirmek konusunda destek olmak, umut vermek ve yönlendirmek, alternatif düşüncelere kapı aralamalarına , topluma ve dünyaya yararlı, sağlıklı bireyler olarakyetişmelerine yardımcı olmak.
Güncele ilişkin çok az yerde bulunabilecek bilgiler, araştırma ekibince titiz bir çalışma ile sunularak ilgili izler kitlenin merakı ve ilgisinin yoğunlaşması sağlanmaya çalışılacaktır.
Programın canlı, dinamik ve yaşayan olması konusundaki özen, hedef kitlenin dinamikliği konusuna yardımcı olacaktır.
İzleyiciyi salt müzik dinleyicisi olarak değil, dinlediği müziğe hakim, yorumda bulunabilen veya eleştiride bulunabilecek noktaya erişmesini sağlamak. İzleyiciye değişen müzik hakkında ve güncel müzikler hakkında bilgi vermek. Haftalık sanat etkinliklerden haberdar etmek.
Gençlerin sadece eğlenen değil, aynı zamanda sosyal sorumluluklarını bilen ve toplumsal konularda taraf alabilen bireyler olduğunu kanıtlamak; bunu da katıldıkları ve aktif rol aldıkları gönüllü toplulukları ( topluluk başkanları, çalışanları ve gönüllü gençleri ) konuk ederek yapmak. Sivil toplumlar ve gönüllü çalışmalara katılmayı özendirmek.
Alkol, uyuşturucu, AIDS gibi konularda uzmanlarca bilgi vermek. İnteraktif bağlantılar sayesinde de sorunları olan gençlere çözüm için yol göstermek.
İzleyicinin çevre bilincini pekiştirmek amacı ile TEMA ve Greenpeace Turkey gibi ekoloji ile ilgili vakıf ve toplulukları konuk olarak davet etmek.
Spor yapmaya özendirmek amacıyla çeşitli sporcular, kulüpler ve engelli sporcularımız
( mutlaka en az 1 programı salt engelli sporcularımıza ayırmak ) ile röportajlar yapmak. Gelen konuklar ve sunucular arasında program stüdyosunda küçük bir masa tenisi yarışması düzenleyerek sporun eğlenceli yanına vurgu yapmak.
İnteraktiv bağlantılar sayesinde seyirciler ile Müzik Bilgi ve Konuk İstedi yarışmalarını düzenlemek. Sponsorumuzun hediyelerini seyircilerimize ulaştırmak. Program hakkında gençlerin yorumlarını düzenli olarak alıp değerlendirmek. Programı daha kaliteli bir hale getirmek. İzleyici kitlenin çoğalmasını sağlamak.
İÇERİĞİ :
Toplumumuzun farklı kesimlerinden gençlerin ilgileri, ihtiyaçları, duyguları, beklentileri, sorunları ve çözüm önerileri. Gençlerin her türlü sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri.
Programın bir bayan bir de erkek sunucusu olacaktır.
Önerilen program sayısı – 13 adet ( haftada 1 ad. x 13 hafta )
Hafta:
1. ( 07-10-2007 ) İlk yayın
2. ( 14-10-2007 ) Hayat Cesurların Yanında – Engelli gençlerin spor, müzik, çeşitli sanat dalları ve iş hayatında tüm engellere rağmen başardıklarını anlatmak ve göstermek adına stüdyoda engelli sporcular davet edilecek. Sosyal hayatta karşılarına çıkan engelleri aşmayı başaran engelli geçlerle röportajlar yayınlanacak, interaktiv bağlantılar sayesinde gelen sorular cevaplanacak.
3. ( 21-10-2007 ) Amatör müzik grupları- amatörce müzik ile ilgilenen grup ve şarkıcılar davet edilecek.
4. ( 28-10- 2007 ) Cumhuriyet Bayram özel program ( açıklama yazılacaktır )
5. ( 04- 11- 2007 ) Genç Duruş- AB’ye uyum yasaları ve gençlerin sosyal hayatı. AB gençlik projelerinden bahsedilecek ve bunlardan nasıl yararlanılabileceği hakkında bilgi ve öneriler verilecektir. Konuk olarak bu projelere katılan gençler ve uzman konuklar davet edilecektir.
6. ( 11- 11- 2007 ) ATATÜRK özel
7. ( 18- 11- 2007 ) Dünya’yı Kurtarıyorum- Çevre bilincini oluşturmak ve pekiştirmek adına ekoloji ile ilgilenen vakıf ve topluluklar davet edilecektir. “ Dünya’yı nasıl kurtarıyorum “ adlı yarışma ( video- fotoğraf- şarkı yarışması ) yapılacaktır.
8. ( 25- 11- 2007 ) Öğretmenler Günü özel – Öğretmenler ve öğretmen adayları konuk olarak çağırılacaktır. “ Benim Öğretmenim” kısa belgesel- röportajı yayınlanacaktır.
9. ( 02- 12- 2007 ) Organ Mafyası –Konu ile ilgili uzaman kişiler çağırılacaktır. Gençlerin görüşleri röportajlar sayesinde verilecektir.
10. ( 09- 12- 2007 ) Seyri- i Alem – Türk üniversite öğrencilerin yaptıkları Dünya gezilerinden örnekler. Üniversite öğrencilerine tüm Dünya’da sunulan fırsatlar konuşulacak. Avrupa turu yapan öğrenciler konuk olacak ve anılarını anlatacaktır. Erasmus öğrencileri ile de röportaj yayınlanacaktır.
11. ( 16- 12- 2007 ) İyi Günde Kötü Günde- Eyvah Evlenirsek… Evlilik- Evcilik . Konu ile ilgili iki cinsten de gençler davet edilecektir. Biraz esprili bir dilde gençlerin evlilik ile düşündükleri anlatılacaktır. Banttan bir skeç gösterilecektir.
12. ( 23- 12- 2007 ) Meslek Seçerken- Genlerin meslek seçimleri sırasında yürümek zorunda oldukları zorlu yollar anlatılacak. Konunun uzmanları ve meslek seçimi yapma aşamasında olan ve artık mesleğini eline almış konuklar davet edilecektir.
13. ( 30- 12- 2007 ) Yılbaşı Neyin Başı- Türkiye ve Dünya’dan geçlerin Yılbaşı kutlamaları görüntüleri. Programın forumunda yer alan “ Kimi Konuk Olarak Görmek İsterim” adlı anketin sonucunda seyircilerden en çok istek alan müzisyen- aktör- siyasetçi- … davet edilecektir.
TÜRÜ: GENÇLİK- KÜLTÜR PROGRAMI
ALT TÜRÜ: MÜZİK- SPOR- SANAT- EĞİTİM- YARIŞMA
SÜRESİ: TOPLAM SÜRE 60 DK.
….
….
….
PROGRAMIN YAYIN TÜRÜ :
Canlı / VTR ( Band ) Görüntüler / İnteraktiv bağlantı (Gençlerin programa her türlü katılımı (canlı, telefonla, e-mail) sağlanacak, gençlerle gerçekleştirilecek sokak röportajlarıyla stüdyo dışından sesler stüdyoya taşınacaktır )
KULLANILACAK EKİPMAN : ( Genel bir liste ! )
2 adet DV kamera
2 adet Tripot
2 adet Kamera bataryası
2 adet Videokaset (Her bölüm için)
2 adet Işık seti (3 x 1000 Watt)
1 adet Muhtelif ışık filtresi
2 adet Elektrik uzatma kablosu
2 adet Dinamik mikrofon
2 adet Yaka mikrofon
KULLANILACAK DEKOR : ( Liste ! )
www.defter-i-masal.blogspot.com tv ( link ) yorum bölümünde
MEKAN SEÇİMİ :
Stüdyo.
Programın karakterine ve çekim tekniklerine uygun olarak stüdyo, canlı, dış çekim- röportajlar.
DEKOR ÇİZİMİ : www.defter-i-masal.blogspot.com tv ( link )
29 Ekim 2007 Pazartesi
28 Ekim 2007 Pazar
Best Regards and Thanks to Paul Bradshaw and a team of ‘virtual interns‘
Review: Online Journalism Ethics (Friend & Singer)
October 26, 2007
Online Journalism Ethics: Traditions and Transitions
Cecilia Friend and Jane B. Singer
On April 16, 2007, a 23-year-old man shot and killed 32 people at the Virginia Polytechnic Institute and State University. As the shootings were taking place students reported what was taking place on blogs, mobile phones, instant messaging, Flickr, Wikipedia, and social networks.
As they did so, journalists started arriving in search of information and reaction. Some “lurked”, taking what they found and publishing it elsewhere; others engaged in “digital doorstepping” - asking students for their experiences and feelings, or if they’d be willing to be interviewed on camera.
While traditional journalists saw the material as being ‘in the public domain’, many students reacted angrily to the invasion of what they saw as ‘their’ space. It was an example of worlds colliding, highlighting the new ethical challenges facing journalists as new media technologies enabled the distinction between public and private, and between publisher and audience, to collapse.
In this context, Friend and Singer’s book on the ethics of online journalism is hugely welcome.
Over eight chapters Friend and Singer attempt to summarise how journalism ethics are being changed by the ways new media technologies are being used. They begin by highlighting the culturally-specific and indeed technologically-influenced nature of ethics - how that the emergence of objectivity as an idea, for instance, was derived in part from the development of the telegraph, while new media technologies are reshaping these ethics once again.
They then look at questions around ‘Who is a journalist?’ and whether they should have different rights to non-journalists, before looking at sourcing practices - the importance of credibility, transparency, and the ethics of lurking. In a global publishing environment legal issues are tackled - privacy, deception, data protection, and even online corrections.
In a separate chapter Singer deals with the ethics of bloggers as being distinct from mainstream journalists. “Journalists hold an Enlightenment view of truth as something rationally arrived at through well-tested methods,” she argues. “Bloggers see truth as emerging from shared, collective knowledge - from an electronically enabled marketplace of ideas.” A further chapter looks at citizen journalism, polling, and email: how does a news organisation maintain ethical principles with user-generated content? Where does personal opinion expressed via email sit?
The final two chapters address commercial issues such as the separation of advertising and news online - particularly issues around design and contextual ad links, external linking, and aggregating - and partnerships and ownership: what ethical issues raise their head when journalists are asked to produce for multiple platforms, or cross-promote?
Each chapter contains a useful ‘Case Study’ which asks the reader to put themselves in a journalistic situation where the ethically ‘right’ decision is not crystal clear: would you publish video of a beheading (and it’s already on your competitor’s site)? Or allegations made on a sports blog? Would you pretend to be someone else online to expose a public figure? What would you do if libellous comments were published on your blog?
These in particular highlight just how difficult the choices are, as, with new technologies, we are being forced us to reevaluate many things we take for granted: concepts of privacy, copyright, social relationships, publishing models, and communication.
For the 21st century journalist, with a virtual world at their fingertips, and the ability to publish globally, instantly, across legal and cultural boundaries, and to audiences of both ‘digital natives’ and ‘digital immigrants’, it’s easy to make an error of judgement that will cost you. Ethical issues have become central, and this book is an essential starting point for considering them.
kaynak: http://onlinejournalismblog.com/2007/10/26/review-online-journalism-ethics-friend-singer/
Best Regards and Thanks to Paul Bradshaw and a team of ‘virtual interns‘.
P.S. It was very helpfull by my homeworks
( Ege University, Communication Fakulty, Radio- TV and Cinema Department )
October 26, 2007
Online Journalism Ethics: Traditions and Transitions
Cecilia Friend and Jane B. Singer
On April 16, 2007, a 23-year-old man shot and killed 32 people at the Virginia Polytechnic Institute and State University. As the shootings were taking place students reported what was taking place on blogs, mobile phones, instant messaging, Flickr, Wikipedia, and social networks.
As they did so, journalists started arriving in search of information and reaction. Some “lurked”, taking what they found and publishing it elsewhere; others engaged in “digital doorstepping” - asking students for their experiences and feelings, or if they’d be willing to be interviewed on camera.
While traditional journalists saw the material as being ‘in the public domain’, many students reacted angrily to the invasion of what they saw as ‘their’ space. It was an example of worlds colliding, highlighting the new ethical challenges facing journalists as new media technologies enabled the distinction between public and private, and between publisher and audience, to collapse.
In this context, Friend and Singer’s book on the ethics of online journalism is hugely welcome.
Over eight chapters Friend and Singer attempt to summarise how journalism ethics are being changed by the ways new media technologies are being used. They begin by highlighting the culturally-specific and indeed technologically-influenced nature of ethics - how that the emergence of objectivity as an idea, for instance, was derived in part from the development of the telegraph, while new media technologies are reshaping these ethics once again.
They then look at questions around ‘Who is a journalist?’ and whether they should have different rights to non-journalists, before looking at sourcing practices - the importance of credibility, transparency, and the ethics of lurking. In a global publishing environment legal issues are tackled - privacy, deception, data protection, and even online corrections.
In a separate chapter Singer deals with the ethics of bloggers as being distinct from mainstream journalists. “Journalists hold an Enlightenment view of truth as something rationally arrived at through well-tested methods,” she argues. “Bloggers see truth as emerging from shared, collective knowledge - from an electronically enabled marketplace of ideas.” A further chapter looks at citizen journalism, polling, and email: how does a news organisation maintain ethical principles with user-generated content? Where does personal opinion expressed via email sit?
The final two chapters address commercial issues such as the separation of advertising and news online - particularly issues around design and contextual ad links, external linking, and aggregating - and partnerships and ownership: what ethical issues raise their head when journalists are asked to produce for multiple platforms, or cross-promote?
Each chapter contains a useful ‘Case Study’ which asks the reader to put themselves in a journalistic situation where the ethically ‘right’ decision is not crystal clear: would you publish video of a beheading (and it’s already on your competitor’s site)? Or allegations made on a sports blog? Would you pretend to be someone else online to expose a public figure? What would you do if libellous comments were published on your blog?
These in particular highlight just how difficult the choices are, as, with new technologies, we are being forced us to reevaluate many things we take for granted: concepts of privacy, copyright, social relationships, publishing models, and communication.
For the 21st century journalist, with a virtual world at their fingertips, and the ability to publish globally, instantly, across legal and cultural boundaries, and to audiences of both ‘digital natives’ and ‘digital immigrants’, it’s easy to make an error of judgement that will cost you. Ethical issues have become central, and this book is an essential starting point for considering them.
kaynak: http://onlinejournalismblog.com/2007/10/26/review-online-journalism-ethics-friend-singer/
Best Regards and Thanks to Paul Bradshaw and a team of ‘virtual interns‘.
P.S. It was very helpfull by my homeworks
( Ege University, Communication Fakulty, Radio- TV and Cinema Department )
27 Ekim 2007 Cumartesi
24 Ekim 2007 Çarşamba
17 Ekim 2007 Çarşamba
13 Ekim 2007 Cumartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)